Главная » Архів матеріалів

   Напередодні Дня українського козацтва працівники бібліотеки підготували для учнів 6-Б класу ЗОШ №29 інтелектуальну мандрівку «Місцями козацької слави». Діти здійснили віртуальну подорож  на острів Хортиця. Вони дізналися про життя та побут запорозьких козаків, їх звичаї та особливості  військової підготовки.

  Гості бібліотеки мали змогу проявити себе в інтелектуальній вікторині «Кожен край має свій звичай», показати свої знання  в обізнаності козацьких клейнод – «Козацька абетка». Юні козаки показали свою фізичну витривалість в конкурсі «Сила козацька – сила богатирська». Дівчата також не залишились осторонь. Вони  підготували для хлопців подарунок – жартівливу пісню «Із сиром пироги».

  Мандрівка козацькими стежками пройшла весело, пізнавально й захоплююче цікаво.

... Читати далі »

Переглядів: 669 | Додав: FEJA | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

4 жовтня 2016 року до Всесвітнього  дня захисту тварин бібліотека-філія підготува ла  екологічний  квест «Незвичайні дебати, як землю рятувати» для учнів 5-7 класів

Під час  заходу діти вчились розуміти природу, дбати про неї та розуміти екологічні проблеми, перевірили і покращили свої  знання.

Всі завдання читачі виконували, рухаючись маршрутом  «Зелена зона-бібліотека . Протягом  усього квесту  команди- учасниці «Флора» і «Фауна»  виконували  теоретичні і практичні завдання, брали участь у вікторинах і конкурсах,за що отримували призові бали.

На екологічному квесті діти не тільки дізналися багато корисного і цікавого, але і стали справжніми захисниками природи.

... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: FEJA | Дата: 11.10.2016 | Коментарі (0)

  Современная библиотека — это место, где можно интересно  и с пользой провести время. Ведь библиотекари учитывают увлечения современной молодежи, используют их в своей деятельности, внедряют новые креативные формы работы с детьми.

К  Всеукраинскому Дню библиотекаря был организован квест "Библиотечный дозор".

Залы библиотеки поменяли на один день свой облик: абонемент стал «Королевством чисел», читальный зал – «Литературной галереей», младший абонемент – «Станцией  «У Лукоморья». Участники игры разделились на команды, и отправились в путешествие по загадочному маршруту. В «Королевстве чисел » участники должны были назвать  все литературные произведения, в названиях которых есть цифры. За каждое правильно выполненное задание участники игры получали призовые баллы.

В «Литературной галерее»  участникам было предложено собрать портреты-пазлы известных &nb ... Читати далі »

Переглядів: 756 | Додав: FEJA | Дата: 04.10.2016 | Коментарі (0)

    При  бібліотеці-філії №8 діє ляльковий гурток «Книга і лялька». Засідання гуртка проводиться двічі на місяць, а щоквартально гуртківці радують відвідувачів новими, цікавими виставами та казковими вікторинами. Заняття допомагають дітям повірити у власні сили, розвити свій талант, навчають любити і берегти книгу, допомагають дітям спілкуватися між собою, сприяють у вивченні предметів шкільної програми.

    Члени гуртка «Книга і лялька» не лише створюють вистави, а ще й беруть активну участь у бібліотечних заходах: театралізованих оглядах  літератури, літературних вікторинах, турнірах.

    Багатьом мистецтво лялькового театру здається несучасним, неактуальним. Не секрет, що зараз діти більше захоплюються інтерактивними іграшками, комп'ютерними іграми. Але ляльковий театр може бути і сучасним, і цікавим, бо у постановці вистави дитина може не тільки брати участь, але й придумати самостійно сценарій, а персонаж оживити і озвучити голосом мами або тата. І тут немає жодних обмежень, тільки власна уява та фантазія.

... Читати далі »

Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 666 | Додав: FEJA | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

    21 вересня ми відзначаємо Міжнародний День Миру. Для багатьох  людей у сучасному світі спокійне, мирне життя – це тільки мрія. Для таких людей, насамперед, і існує День миру. У час, коли в нашій рідній Україні лунають постріли та проливається людська кров, цей день особливий.

    Раніше для українців мир – це була повсякденна реальність. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе - війна. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир, щоб нам завжди світило сонечко, щоб небо було чисте, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

    21 вересня у бібліотеці-філії №8  відбувся захід «Мир без насилля, без тривог і без сліз», присвячений цій темі. Присутні хвилиною мовчання вшанували всіх воїнів, загиблих у Другій світовій війні, героїв, що полягли під час Революції Гідності та за час проведення АТО. Також діти переглянули презентацію «21 вересня – Міжнародний День Миру», за допомогою тренінгу «Моя думка» висловили свою точку зору на це питання, пограли у гру «Мій внесок у справу миру&ra ... Читати далі »

Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 608 | Додав: FEJA | Дата: 27.09.2016 | Коментарі (0)

    С давних времен людей своей тайной завораживала красота звездного неба. Они мечтали покорить космос и раскрыть все его тайны. Почему зажигаются звезды? Сколько их сияет в ночи? Далеко ли они от нас? Есть ли границы у звездной Вселенной? С глубокой древности человек задумывался над этими и многими другими вопросами, стремился понять, и осмыслить устройство того большого мира, в котором мы живем. Самые ранние представления людей о нем сохранились в сказках и легендах.

    Но полвека назад первый человек, Юрий Aлексеевич Гагарин, побывал в космосе, открыв человечеству дорогу к звездам. И все же космос и до сих пор остается загадкой.

    В космосе существует множество планет, спутников, звезд, систем и галактик. И вот на мероприятии, прошедшем в библиотеке, наши юные читатели узнали много нового и интересного о некоторых из них, посмотрев документальный фильм «Путешествие на край Вселенной», ответили на вопросы викторины «Межгалактический порт». Также присутствующим  была представлена книжная выставка «Межгалактический портал». ... Читати далі »

Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 628 | Додав: FEJA | Дата: 21.09.2016 | Коментарі (0)

«Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…»

                                                                                                                М. Рильський

2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка - – відомого письменника, поета, публіциста, перекладача, ученого, громадського і політичного діяча та великого патріота своєї держави.

... Читати далі »

Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 639 | Додав: FEJA | Дата: 07.09.2016 | Коментарі (0)

Там можно посмотреть мультфильмы,

Журналы, клипы, кинофильмы.

Там что-то не были давно,

Пора бы посетить кино!

    27 августа в рамках городского проекта «Культура и искусство на встречу каждому» состоялась заключительная  летняя площадка, посвященная кинематографу и мультипликации.

    В сопровождении мультимедийной презентации дети познакомились с историей кино, узнали, какой долгий путь проходит фильм, прежде чем попасть к зрителю. Читатели открыли для себя такие профессии как –  режиссер, оператор,  художник, грим ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: FEJA | Дата: 05.09.2016 | Коментарі (0)

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. Це - відпустки у батьків, найдовші канікули, численні поїздки, враження, зустрічі.

Але, на жаль, зараз не у всіх є можливість влітку подорожувати. І у батьків виникають питання: як зробити, щоб діти відпочили з користю, чим зайняти, що зробити для того, щоб дитина цілодобово не просиджувала біля  комп’ютера чи телевізора?

І тоді на допомогу приходить бібліотека. Останніми роками бібліотеки стали місцем, де можна цікаво, весело, а головне - корисно провести вільний час. Не стала винятком і наша бібліотека. Літнє читання – чудовий час для розширення кругозору дітей та їх творчих талантів. До послуг наших користувачів книжкові новинки, цікаві виставки, огляди періодичних видань, відеоперегляди, мульткінозал та настільні ігри. Також у бібліотеці працює ляльковий театр.

Хлопчики та дівчатка із задоволенням брали участь у бібліотечних святах на літньому бібліомайданчику, відповідали на цікаві запитання літературних вікторин, грали, співали, танцювали. ... Читати далі »

Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 653 | Додав: FEJA | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води,
в годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди!

Ми – українці! Вигодувані й випестувані материнською піснею, бабусиною казкою. Понад усе в житті любимо лагідну і щиру нашу мову, отчий край, де виростали, рідну нашу Україну.

Україна – наша рідна країна. Це та земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки.

Ми маємо всі підстави пишатися тим, що наша Батькiвщина мала славні періоди історії, легендарних героїв, мужньо пережила найважчі випробуванні і не скорилася. Ми можемо гордитися тим, що Україна ніколи не поневолювала інші народи, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусiдів.

Є дати, які виражають дух народу, символізують славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України, що відзначається щорiчно 24 серпня.

... Читати далі »
Категорія: Наши конкурсы | Переглядів: 679 | Додав: FEJA | Дата: 23.08.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 27 28 »