Главная » 2016 » Жовтень » 19 » Гра-конкурс "Забави козачат""
11:28
Гра-конкурс "Забави козачат""

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва. Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато книжок, знято фільмів. Козак— це хоробрий воїн, захисник Вітчизни, оборонець кожного, хто живе під небом України. Через козацтво створювалася наша історія, в козацтві проявився волелюбний дух наших предків.

    Напередодні свята у бібліотеці-філії було проведено змагання «Забави козачат», у якому учасникам потрібно було продемонструвати сильний характер і найкращі фізичні якості та довести, що ми є нащадками славного козацького роду, що в наших жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.

    Запорізьке козацтво поділялося на січові курені. Тому у змаганні брали участь дві військові   одиниці – курінь «Сміливий» та курінь «Відважний». До фортеці Запорізької Січі під страхом смерті заборонялося проводити жінок. Та, не дивлячись на це, участь у грі приймали і дівчата – сміливі козачки.

    Учасники свята читали в особах легенди та перекази часів козацтва та взяли участь у таких конкурсах та розвагах: «Козацька кмітливість», «Як козаки на конях скакали», «Як козаки стрибали через річку», «Як козаки силою вихвалялись», «Як козаки прапор визволяли».

    Але, незважаючи на дух суперництва, дружба та братерство для козаків – найбільший скарб. Тому відбулося братання двох куренів. А наприкінці свята юні козаки ласували справжніми лицарськими стравами: пампушками з часником, салом, печеною картоплею та духмяним чаєм.

Категория: Наши конкурсы | Просмотров: 777 | Добавил: FEJA | Теги: детская библиотека, забави казачат, игра-конкурс, день украинского казачества | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: