Главная » 2020 » Квітень » 6 » Улюблена книга дитинства
11:50
Улюблена книга дитинства

                                                                  

                                     

                                         

 

                                           

 

 

                                             

 

 

                                            Шановні друзі!

Для читання одних книг потрібна особлива нагода, інші – найкраще сприймаються лише в певному віці. А є книги, якi мовби «ростуть» разом із читачем. Прочитані в дитинстві, вони запам’ятовуються, вселяють в дитяче серце віру в казку, красу і добро. Перечитані у дорослому віці, вони повертають у чарівну пору дитинства. Сьогодні вони незаслужено забуті, загубившись на бібліотечних полицях серед яскравих обкладинок сучасних авторів. Цими творами зачитувались ваші батьки. Хотілося, щоб і ви знали про ці книжки.

               Пропонуємо вам тематичний список літератури                                                     «Незаслужено забуті книжки».

Богдан Чалий "Сто пригод Барвінка та Ромашки"

Веселі, поетичні віршовані казки Богдана Чалого про пригоди хлопчика Барвінка та його подружки Ромашки давно полюбилися юним читачам. Та й не дивно. Адже у них ідеться про щиру дружбу та відданість, про взаємовиручку, про перемоги відважного Барвінка та його друзів над злими, темними силами.

 

 

 

 

 

 

 

Борис Комар «Векша»

Повість занурить вас у часи Київської Русі. Головного героя Векшу назвали саме так через кмітливість, витривалість та спритність, адже векша – це білка. На вас чекає розповідь про поневіряння юнака на чужині, втеча з полону, а також багато героїчних вчинків, серед яких – попередження князя Ігоря про підлі наміри печенігів. Ця повість посилить ваш інтерес до історії України, зокрема до періоду існування Київської Русі, а також надасть пригодницького запалу й оптимізму.

 

 

 

 

 

 

 

 

Володимир Рутківський "Гості на мітлі"

Коли давнє українське чародійство і чаклунство в особі старої відьми Ядвіги Олізарівни і її товариша, кота Аристарха, зустрічається із сучасними школярами в особах Степана, Василя й  Тані, з цього не може вийти нічого…поганого. Бо фантастична повість Володимира Рутківського "Гості на мітлі" ще й  весела, цікава і… зворушлива. Бо замість того, аби боятися відьму, котра прилетіла на своєму супер-сучасному літальному апараті СТУПа, діти  відчувають до Ядвіги Олізарівни співчуття і прагнення допомогти цій самотній бабусі.

 

 

 

 

 

 

 

 

Отфрід Пройслер "Мала Баба-Яга"

Вік Баби-Яги ой який довгий і якихись сто двадцять сім років - це усього-навсього дитинство. На вечірки брати не хочуть, у здібності особливі не вірять, лише вичитують з приводу і без і вчитися змушують. Але наша Баба-Яга геть не страшна. Вона весела, допитлива, хороша і добра. Не вірите, що такі бувають? У Отфріда Пройслера ще й не такі бувають! Звісно, вчитися треба і малій Бабі-Язі й самій хотілося вміти щось новеньке. Тож вона радісно експериментує, завчає і робить різні... думаєте, пакості? А от і помиляєтеся! Вона робить добрі справи.

 

 

 

 

 

 

 

Елвіс Брукс Вайт "Павутиння Шарлотти"

Ця повість-казка, написана в 1952 році американським письменником Елвісом Бруксом Вайтом, стала однією з найулюбленіших дитячих книжок в усьому світі, тому що в ній ідеться про справжню дружбу, відданість, невичерпні вигадки й веселі пустощі. Маленька дівчинка на ім’я Ферн урятувала і виростила поросятка Вілбера як свого домашнього улюбленця. На фермі, куди згодом відправили Вілбера, він потоваришував з багатьма тваринами. Але найвідданіший його друг — гарненька і розумна павучиха Шарлотта — вдруге врятувала Вілберове життя, а як — ви дізнаєтеся самі, прочитавши цю цікаву книжку.

 

 

 

 

 

 

 

 

Гектор Мало "Без сім'ї"

Сирота Ремі змушений покинути прийомних батьків, щоб стати бродячим актором. Разом з  жебраком комедіантом Віталісом та його трупою - собаками і мавпочкою - Ремі починає нове, повне труднощів і поневірянь життя.Кілька разів доля готує йому нищівних ударів, але завдяки своєму доброму серцю і завзятості Ремі знаходить нових друзів і навіть справжню сім'ю.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Віктор Близнець "Женя і Синько"

«Женя і Синько» - кумедно-грайлива і водночас повчальна повість про дівчинку Женю, її стосунки із однокласниками і друзями, сімейні традиції, її зростання і становлення як особистості, а також про її чарівного друга Синька, через якого Женя інколи потрапляла в халепи, але який навчив її бути відповідальною, чуйною, дбайливою. Ця повість повна цікавих дитячих пригоди із краплинкою містичного дива. А ще ви познайомитеся з сім’єю Жені – незважаючи на зайнятість батьків, вони завжди знаходять час, аби побути разом і поцікавитися почуттями один одного.

Єжи Брошкевич "Довгий дощовий тиждень"

П'ятеро друзів приїхали на канікули в село. Все добре, але дощ, який почався в понеділок, обіцяв йти цілий тиждень. Друзі засмутилися, але ... їм не довелося нудьгувати, вони випадково розкрили кримінальну історію і допомогли затримати злочинця.

Сельма Лагерлеф "Дивовижна подорож Нільса з дикими гусьми"

В книзі розповідається про захопливу подорож хлопчика з дикими гусьми до Лапландії. Зачарований гномом малий Нільс і свійський гусак Мартин потрапляють разом із табуном гусей у неймовірні пригоди, у яких їхнє життя часто висить на волосині. Боротьба із хитрющим лисом, самовідданий порятунок друзів — через усе це проходить герой. І нарешті, пізнавши ціну справжньої дружби, він дізнається, в чому полягає секрет гномових чарів. І це не лише повчальна історія, а й справжній своєрідний підручник географії, який знайомить юного читача з природою і історією Швеції. Цей твір може змусити бешкетників переглянути своє ставлення до навколишнього середовища, навчить дбайливо ставитися до братів наших менших, а також до людей похилого віку.

 

 

 

 

 

 


 

 

Эрнст Теодор Амадей Гофман "Лускунчик"

Ця чарівна історія доводить, що головне мати добре серце і прекрасну душу, адже це набагато важливіше, ніж мати гарне обличчя, вчить бачити прекрасне у потворному і помічати найкращі людські якості. Одного разу хресний подарував семирічній дівчинці Марі дивну іграшку, яка вміла зубами лускати горіхи. На вигляд цей Лускунчик був потворним, але очі в нього були добрими, а посмішка лагідною, тому дівчинка одразу полюбила цю іграшку. Лускунчик  бився з Мишачим королем, у якого була не одна голова, а цілих сім. Завдяки допомозі Марі, маленькому герою вдалося прогнати огидного короля. Разом з Лускунчиком Марі побувала у Чарівній країні, де були цілі ріки лимонаду, апельсинові дерева і ворота з мигдалю.

 

Категория: Новинки поступлений | Просмотров: 591 | Добавил: FEJA | Теги: улюбленакнигадитинства, дитячабібліотека, незаслуженозабутікнижки | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: