Главная » 2020 » Липень » 20 » Топ 5 книжок про шахи
12:17
Топ 5 книжок про шахи

Топ 5 визначних творів, у яких шахи відіграть ключову роль.

 

 

Романова Інна 

Шахи для дітей

Книга-посібник для освоєння дітьми гри у шахи - найпопулярнішої та найвідомішої гри, яка поширена на всіх земних континентах. Протягом багатьох століть у різних країнах світу люди грають у шахи: одні для приємного проведення часу, інші є професійними шахістами та беруть участь у національних та міжнародних змаганнях. Вже багато років тому люди з’ясували, що шахи є своєрідним тренажером для розуму: вони розвивають увагу, пам’ять, увагу, кмітливість, логічне мислення. Особливо інтерес до гри виріс у минулому столітті, коли почали проводити матчі на першість світу з шахів. У багатьох українських школах були запроваджені спеціальні уроки із шахів або шахові гуртки, факультативи.

Це видання пропонує читачам нескладні вправи, які допоможуть опанувати

правила гри та покращитисвої інтелектуальні здібності.

Для маленьких читачів майбутніх шахістів.

 

 

 

 

Чеповецький Юхим

Пригоди шахового солдата  Пєшкіна

На сторінках цієї книги юні читачі познайомляться з Кольком Пижиковим та його товаришем Петрусем Півничуком — завзятими гравцями в шахи — і всі разом спостерігатимуть за цікавим шаховим світом, у якому спалахують війни між двома ворожими арміями. У цьому світі є веселий чижик Пижик, що ніяк не навчиться літати, щебетуха Маша-Ромаша, хитрющий кіт Васько й підступний крутій павук Лапоніг. Та головним героєм подій виступає "геть оббритий, в атаках битий, перемогами знаменитий" шаховий солдат на прізвище Пєшкін. Крім того, на читачів чекає подарунок — у комплекті до книги додається безкоштовний посібник "Твоя шахова абетка" для навчання гри в шахи.

 

 

 

 

 

Льюїс Керрол

Аліса в Задзеркаллі

«Аліса в Задзеркаллі» – продовження всесвітньо відомої казки англійського письменника Льюїса Керрола про чарівні подорожі та незвичайні зустрічі дівчинки Аліси.

Цього разу Аліса вирішує прогулятися крізь поверхню дзеркала та стає учасницею незвичайної шахової гри, спочатку на правах Білого Пішака, а потім – Королеви.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                         

                                          

  Буличов Кир                       

Сто років тому вперед

Сто років тому вперед — науково-фантастична повість письменника-фантаста Кира Буличова. Повість входить до циклу творів про Алісу Селезньову.. У повісті розповідається про випадкову подорож у часі московського школяра 70-х років ХХ століття та наслідки цієї подорожі, а також про вимушену подорож у минуле героїні низки творів Буличова Аліси Селезньової.

У книзі в шахи добре грає Коля Сулима, він вивчає підручник шахових дебютів, з передрікання Аліси, він стане чемпіоном світу; в школі влаштовується сеанс одночасної гри з гросмейстером.

Боря Мессерер дарує Алісі її портрет в шаховії корони.

 

 

 

 

 

Ролінг Джоан

Гаррі Поттер І філософський камінь

 

Перша книга про знаменитого маленького чарівника Гаррі Поттера. Читачі дізнаютьсяпро небезпечні пригоди  в перший рік навчання та його боротьбу із найсильнішим злим чарівником Волдемортом, який вирішив викрасти філософський камінь Ніколаса Фламеля, отримати безсмертя і вбити малого Поттера. 

Гаррі, Рону і Герміоні довелося зіграти в гігантські Чарівні шахи (охоронне заклинання професорки Макґонеґел), причому в ролі шахових фігур: Гаррі грав за слона, Герміона — за туру, а Рон — за коня. Рон, Гаррі і Герміона грали за чорних, самі Шахи — за білих. У процесі гри Рону довелося підставити себе під удар білому ферзю, щоб Гаррі зміг поставити мат білому королю.

Просмотров: 271 | Добавил: FEJA | Теги: шахи в літературі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: