Главная » 2021 » Вересень » 23 » Іноземці на наших грядках
13:00
Іноземці на наших грядках

VEGETABLE HIT PARADE

Овочі є незамінним продуктом у раціоні будь-якої людини. Вони цінуються за відмінні смакові та поживні характеристики, лікувально-профілактичний вплив на організм. Корисні властивості плодів знайшли своє застосування в кулінарії й харчовій промисловості, в медицині й косметології. Користь овочів для організму людини величезна: їм відводиться вирішальна роль у підтримці здоров’я і життєдіяльності. Усі відомі нам овочі мають багатовікову історію. Дуже багато овочів, до яких ми давно звикли, потрапили до нас у давнину, нерідко з далеких, екзотичних країн. Усім відомо, що картоплю привіз до Європи із південної Америки Колумб.

А що ви знаєте про моркву, кабачки чи цибулю? Батьківщиною деяких вважають Перу й Болівію. Деякі потрапили до нас з узбережжя Середземного моря, Афганістану або ж з Індії. Існує величезна різноманітність овочів, й тому ми хочемо, щоб ви познайомилися з ними трохи детальніше. Пропонуємо вам  цікаві факти про овочі:

  • На звання найстарішого овоча цілком може претендувати морква. Спочатку дика морква була фіолетовою, іноді білою. А звична нам помаранчева з’явилася в процесі селекції – її вивели голландці в 16 столітті.
  • Огірок на початку XVIII століття в Англії був великою рідкістю, а лікарі змагались в пошуках його негативних якостей. Одні вважали його просто отруйним, інщі "охолоджуючим" та тим, що викликає нежить.
  • У Давній Греції та Римі цибуля вважалася священним овочем. Цибулина вважалася символом устрою Всесвіту.
  • Найпопулярнішим фруктом в світі є помідор! Помідори відносять до категорії фруктів, і вони складаються з 94,5 відсотків води. Є близько 5000 сортів помідорів. Довгий час помідор вважався отруйною рослиною.
  • Картопля вперше з’явилася в Європі в 1586 році та пізніше потрапила до Північної Америки. Найбільшу частину корисних поживних речовин  картопля містить прямо під шкіркою.пропонує до Вашої уваги цікаву Пропонуємо вікторину про улюблені овочі «Іноземці на наших грядках»:

https://learningapps.org/watch?v=pb526w3o521

 

Категория: Наши конкурсы | Просмотров: 242 | Добавил: FEJA | Теги: овочі, книги, вікторина, рослинимандрівники, VEGETABLEHITPARADE | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: